Pelajar UPM Terima Anugerah Tokoh Siswa 2014 | FAKULTI PENGAJIAN PENDIDIKAN
» BERITA » Pelajar UPM terima Anugerah Tokoh Siswa 2014

Pelajar UPM terima Anugerah Tokoh Siswa 2014

NIBONG TEBAL, 18 April - Pelajar Universiti Putra Malaysia (UPM), Muhammad Hanif Ramlan dan Ling Tian Wong menerima Anugerah Tokoh Siswa 2014 pada majlis yang berlangsung di Dewan Utama Kampus Kejuruteraan, Universiti Sains Malaysia (USM) baru-baru ini.

Masing-masing membawa pulang wang tunai sebanyak RM1,000, trofi dan sijil.

Muhammad Hanif pelajar Bacelor Sains Perhutanan, Fakulti Perhutanan

Muhammad Hanif pelajar Bacelor Sains Perhutanan, Fakulti Perhutanan yang juga Yang Dipertua Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) UPM memenangi kategori Anugerah Pemimpin Kolej Kediaman Terbaik.

Manakala, Ling Tian Wong pelajar Bacelor Pendidikan (Pengajaran Bahasa Malaysia Sebagai Bahasa Pertama), Fakulti Pendidikan UPM memenangi kategori Anugerah Sukarelawan Pembangunan Belia Terbaik.

Majlis Anugerah Tokoh Siswa itu dianjurkan oleh Kementerian Pendidikan bertujuan untuk memberi galakan kepada pelajar Institut Pengajian Tinggi (IPT) melibatkan diri dalam pelbagai aktiviti akademik dan bukan akademik yang dapat memberi nilai tambah kepada kebolehpasaran serta memberi sumbangan kepada masyarakat. - UPM

Tarikh Input: | Kemaskini: | shammizah

SXDcVAJ~